Bestuur

Wilfred Peter, voorzitter

Mijn naam is Wilfred Peter en ik ben werkzaam als fysiotherapeut bij Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie. Al jaren heb ik een passie voor de reumatologie en zet ik mij graag in om de specifieke expertise van fysio- en oefentherapie in de reumatologie zichtbaarder te maken en kwalitatief te verbeteren.

John Reijnen, penningmeester

Sinds de start van ReumanetNL ben ik actief als bestuurslid in de rol van penningmeester. Daarnaast ben ik praktijkeigenaar en (sport)fysiotherapeut, manueel therapeut en klinisch gezondheidswetenschapper bij eerstelijns fysiotherapiepraktijk Medical Training Malden. Mijn aandachtsgebieden zijn orthopedische, traumatologische en reumatische problematiek en in het bijzonder schouder- en knieproblematiek en artrose. Daarnaast ben ik nog actief als regionaal bestuurslid bij Cooperatie Fysiotherapeuten Nijmegen.

David Ueckert, secretaris

Mijn naam is David Ueckert, sinds 2024 bestuurslid secretaris van ReumaNetNL. Ik werk op de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum als fysiotherapeut. Hier ben ik betrokken bij (internationaal) onderzoek en behandel ik patiënten met verschillende (zeldzame) reumatische aandoeningen zoals RA, Systemische Sclerose en Systemische Lupus Erythematodes. We proberen hier met een multidisciplinair team een patiënt te helpen naar een betere kwaliteit van leven met zoveel mogelijk activiteit en beweging. Dit kan alleen met goede communicatie tussen de eerste en de tweede lijn fysiotherapie, daar wil ik mij graag voor inzetten!

Jesper Knoop, bestuurslid wetenschap

Mijn naam is Jesper Knoop, sinds 2024 bestuurslid wetenschap van ReumaNetNL. Ik werk als senior-onderzoeker en docent bij het lectoraat Werkzane Factoren in de Beweeegzorg aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en als senior-onderzoeker bij het AUMC. Ik begeleid meerdere onderzoeksprojecten op het gebied van fysiotherapie bij musculosketale aandoeningen, waar onder ook reumatische aandoeningen. Ook zijn interprofessionele samenwerking en zorgtechnologie  speerpunten. In 2014 ben ik gepromoveerd aan de VU op het onderwerp oefentherapie bij knieartrose, met het bij sommigen van jullie bekende STABILO-onderzoek als primaire studie. Sindsdien heb ik meer onderzoek gedaan bij artrose, en mijn scope daarna verbreed naar onder meer rugpijn,  RA en axSpA. Verder ben ik mede-oprichter en co-voorzitter van het DRONE consortium,  een samenwerking tussen Nederlandse onderzoekers op het gebied van artrose, bewegen en fysio-/oefentherapie. Graag draag ik mijn steentje bij aan het versterken van de wisselwerking tussen wetenschap en praktijk binnen het ReumanetNL.

Marijke Esseboom, algemeen bestuurslid

In 1988 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck en in 1989 mijn eigen praktijk begonnen in Waddinxveen, waar ik tot op heden met veel plezier werk (inmiddels samen met meerdere collega’s en disciplines). Al vanaf het begin ben ik geïnteresseerd in de reumatische aandoeningen en heb me daarin op verschillende manieren gespecialiseerd. Ik vind het leuk deze kennis niet alleen te delen met mijn patiënten, maar ook te gebruiken bij o.a. ReumannetNL, het Artrosenetwerk Midden-Holland en zo heb ik ook 2 jaar lang een column geschreven in het Reumamagazine. Ik ben in het rijke bezit van 2 (studerende) zoons en een lieve vriend. In mijn vrije tijd ga ik graag golfen, wandelen of gewoon een goed spannend boek lezen.